Leer mindmappen... voor kids.

geschreven door Rianne op maandag 02 februari 2015

 

 

 

 

 

 

Via e-mail en het gastenboek van deze website krijg ik regelmatig enthousiaste reacties uit Nederland en België. Ik ben blij dat ik steeds meer leerkrachten heb kunnen inspireren om ook met hun kleutergroep te gaan mindmappen.

Ik realiseer mij, dat er op deze website tot dusver weinig geschreven is over de 'mindregels'.  Dat is een bewuste keuze, er is immers al veel over mindmappen in het algemeen te vinden op internet. Daarnaast worden er cursussen gegeven en heeft Tony Buzan een behoorlijk aantal boeken geschreven over dit onderwerp. 

'Leer mindmappen... voor kids' is geschreven door collega Ed van Uden. Hij mindmapt volgens de leer van Tony Buzan en draagt dit ook uit. Hij is er naar mijn mening bijzonder goed in geslaagd om naast de mindmapregels ook het 'mindmap-denken' op voor een basisschoolleerlingen aantrekkelijke wijze te beschrijven. Daarnaast geeft het boek ook voorbeelden hoe mindmappen in m.n. de midden- en bovenbouw in ingezet kunnen worden. Inmiddels is de 2e editie uitverkocht en is het wachten op de 3e druk. Een aanrader dus!

 

1 reactie: klik hier om ook een reactie te plaatsen

  • Begrijp ik goed dat een mindmap een werkvorm is die kinderen doen in een tweetal, in een groepje, of klassikaal?

    door JP Dijkstra  , op zaterdag 13 augustus 2016


uw reactie kunt u hieronder ingeven.
N.B.: I.v.m. 'spam' is het niet toegestaan een hyperlink in uw reactie te plaatsen.

Geef het antwoord van de opgave op het plaatje (om spam tegen te gaan):

Geef het <u>antwoord</u> van de opgave op het plaatje (om spam tegen te gaan): =