Interview in het nieuwe preziboek van Hedwyg van Groenendaal

geschreven door Rianne op zondag 09 oktober 2016

Op 26 september ben ik naar een masterclass 'Nooit meer bullets' en aansluitend naar de boeklancering van de 5e editie van Presenteren met Prezi van Hedwyg van Groenendaal geweest. Ik werk graag met Prezi. Ik gebruik deze tool, behalve voor mijn presentaties, ook in mijn (kleuter)onderwijs. Kleuters zijn welliswaar niet in staat om zelf Prezi's maken, maar kunnen de prezi's wel gebruiken. De enige vaardigheid die hiervoor nodig is, is een muisklik of een druk op de pijltjestoets. Dat mindmappen en Prezi goed samen gaan is te zien in de volgende herfstprezi, een computertaakje voor kleuters en de presentatie die ik aan het begin van dit schooljaar voor de ouders van mijn groep heb gemaakt. Handig als ze de informatie thuis nog eens terug willen lezen.

Mijn Prezi-activiteiten zijn Hedwyg van Groenendaal niet onopgemerkt gebleven. In de zomervakantie ben ik door haar benaderd voor een interview in haar nieuwste boek. Daarin licht ik uitgebreid toe ik wat ik met Prezi in en voor het onderwijs doe. Inmiddels heb ik er al heel wat gemaakt. De Prezi's,die openbaar staan, deel ik graag en zijn te vinden via de volgende link

Tot slot nog een link naar een pdf van het volledige interview. Bron: Presenteren met Prezi 5e editie door Hedwyg van Groenendaal.